Hoeveel krijgt u?

Doe de pensioencheck

U wilt natuurlijk weten of u genoeg pensioen opbouwt. Er zijn 4 manieren om uw pensioen zelf te checken: 

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een online omgeving waarin u uw pensioen kunt checken en zelf wijzigingen m.b.t. uw pensioen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden. 

In Mijn Pensioencijfers ziet u ook: 

2. Uniform Pensioenoverzicht

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) is een persoonlijk overzicht van uw pensioen bij het pensioenfonds. Pensioenfondsen zijn verplicht om u dit pensioenoverzicht toe te sturen. In het pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen er is voor u en uw eventuele nabestaanden bij het fonds. Ook ziet u in het pensioenoverzicht hoeveel pensioen u nog bij het pensioenfonds kunt opbouwen als uw situatie niet verandert.

Werknemers die nu pensioen opbouwen bij ons ontvangen dit overzicht elk jaar. Oud-werknemers ontvangen het pensioenoverzicht eens in de 5 jaar. Hun pensioenoverzicht staat ook op Mijn Pensioencijfers.

Vragen?

Is uw pensioen bij ons niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met ons. Wij kennen alle details van uw pensioenregeling en helpen u graag.

3. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen bij de overheid en al uw werkgevers gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • uw AOW-pensioen van de overheid
  • hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar
  • wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt

Lees ook de veelgestelde vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl.

4. Pensioenschets en pensioenplanner

Hebt u aan de hand van de bovenstaande opties een beeld van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u ook checken of dat straks voldoende is. Log in bij Mijn Pensioencijfers. Daar hebt u vervolgens twee opties om antwoord te vinden op deze vraag:

1. U klikt in het linker menu op de button Pensioenplanner

In Pensioenplanner ziet u de belangrijkste gegevens over uw pensioen bij ons fonds. Als u met pensioen gaat, kunt u kiezen om uw pensioen op maat te maken. Deze keuzes hebben invloed op de hoogte van uw pensioen. Dit effect kunt u nauwkeurig berekenen in de Pensioenplanner.

2. U klikt in het linker menu op de button Pensioenschets

In de Pensioenschets kunt u snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samenstellen aan de hand van uw eigen wensen. Hierbij gaat het om een inschatting of uw pensioen straks voor u voldoende is.