Soorten pensioen

Partnerpensioen

 

Wij regelen een uitkering voor uw partner als u komt te overlijden. Dit noemen we ook wel partnerpensioen. Uw partner ontvangt dit pensioen totdat hij of zij overlijdt. Heeft uw partner een eigen inkomen? Dit maakt niet uit voor de hoogte van het partnerpensioen.

Uw partner heeft automatisch recht op partnerpensioen als u, voordat u met pensioen ging: 

  • bent getrouwd
  • uw partnerschap hebt geregistreerd bij de gemeente of
  • uw partner bij ons hebt aangemeld en wij uw partner hebben geregistreerd

Woont u samen en hebt u een notariële samenlevingsovereenkomst gesloten? Dan heeft uw partner alleen recht op partnerpensioen als uw partner bij ons is aangemeld. Ga naar Mijn Pensioencijfers en controleer of uw partner bij ons is geregistreerd. Hier ziet u ook hoeveel pensioen er voor uw partner is geregeld.

Trouwt u in het buitenland? Stuur ons dan een gewaarmerkte kopie van de huwelijksakte via Mijn Pensioencijfers of per post.

Trouwt u in het buitenland, maar woont u in Nederland? Dan moet u uw huwelijk bij de gemeente melden. Wij ontvangen de gegevens van uw partner dan automatisch van de gemeente.

Gaan u en uw partner uit elkaar? Dan bouwt u geen partnerpensioen meer op voor uw ex-partner. Uw ex-partner houdt dan recht op het partnerpensioen dat u voor en tijdens uw relatie hebt opgebouwd. Zijn of haar deel noemen we ook wel bijzonder partnerpensioen.

Andere soorten pensioen

Voor u

Voor uw (ex-)partner(s)

Voor uw kinderen

Ouderdomspensioen Partnerpensioen Wezenpensioen