Verandert uw situatie?

Verhuizen

Verhuizen is vaak een hele klus. Niet alleen de verhuizing zelf, maar ook uw administratie vraagt aandacht. Aan wie geeft u uw nieuwe adres door?

1. U verhuist binnen Nederland

Wat is er geregeld?

De gemeente geeft uw nieuwe adres door aan ons. U hoeft ons dus geen adreswijziging te sturen.

Wat moet u doen?

Meld uw verhuizing bij de gemeente waar u gaat wonen. Ontvangt u post van ons toch nog op uw oude adres? Dan komt dat doordat sommige gemeenten adreswijzigingen langzamer verwerken. Ook dan heeft het geen zin om uw nieuwe adres door te geven aan ons. Wij mogen geen adreswijzigingen doorvoeren. Zolang de gemeente uw oude adres voert, kunnen wij niet anders dan dat ook gebruiken. Dit geldt overigens alleen voor u als u in Mijn Pensioencijfers hebt aangegeven dat u pensioeninformatie van ons fonds nog per post wilt ontvangen.

Uw post digitaal

Ons fonds is stapsgewijs overgegaan van papier naar digitaal. Zo kunnen we u snel informeren over veranderingen in uw pensioen en actueel inzicht geven in uw pensioensituatie.

Hiermee hopen wij nog beter aan te sluiten bij uw wensen en voorkeuren. Bovendien is het beter voor het milieu en kunnen we beter zien of de informatie daadwerkelijk bij u bezorgd is. Bij digitaal ontvangt u brieven niet langer per post op uw thuisadres. In plaats daarvan krijgt u een e-mail als er persoonlijke pensioeninformatie digitaal beschikbaar is. U kunt de informatie zelf uitprinten als u het graag op papier hebt voor uw administratie.
Hiervoor heeft ons fonds van u een actueel e-mailadres nodig. Dit e-mailadres – of een wijziging van het e-mailadres – geeft u door in Mijn Pensioencijfers.

Correspondentieadres

Wilt u uw post op een correspondentieadres ontvangen? Dat kan. Ga naar Mijn Pensioencijfers en geef uw correspondentieadres door.

2. U verhuist naar, in of vanuit het buitenland

Wat moet u doen?

Wij krijgen uw nieuwe adres niet automatisch door. U moet zelf uw nieuwe adres doorgeven aan ons. Ook als u opnieuw verhuist. Ga naar Mijn Pensioencijfers en geef uw nieuwe adres door.

Tip: geef ook uw e-mailadres door, zodat wij u digitaal kunnen bereiken. Op die manier kunnen wij u sneller en beter van dienst zijn.