Hoeveel krijgt u?

Doe de pensioencheck

U wilt natuurlijk weten hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. Er zijn 4 manieren om uw pensioen zelf te checken:

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een online omgeving waarin u uw pensioen bij ons fonds kunt checken en zelf wijzigingen m.b.t. uw pensioen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden.

In Mijn Pensioencijfers ziet u ook:

2. Uniform Pensioenoverzicht

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) is een persoonlijk overzicht van uw pensioen bij het pensioenfonds. Pensioenfondsen zijn verplicht om u dit pensioenoverzicht eens in de 5 jaar toe te sturen. In het pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen er is voor u en uw eventuele nabestaanden bij het fonds.

Het pensioenoverzicht staat ook op Mijn Pensioencijfers.

3. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • uw AOW-pensioen van de overheid
  • hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar
  • wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt

Lees ook de veelgestelde vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl.

4. Pensioenschets

Hebt u aan de hand van de bovenstaande opties een beeld van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u ook checken of dat straks voldoende is. Log in bij Mijn Pensioencijfers. Klik in het linker menu op de button Pensioenschets. In de Pensioenschets kunt  u snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samenstellen aan de hand van uw eigen wensen met behulp van cijfers van het NIBUD.

Vragen?

Is uw pensioen bij ons niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met ons. Wij kennen alle details van uw pensioenregeling en helpen u graag.