Hoeveel krijgt u?

Doe de pensioencheck

U wilt natuurlijk weten hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. Er zijn 4 manieren om uw pensioen zelf te checken:

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een online omgeving waarin u uw pensioen bij ons fonds kunt checken en zelf wijzigingen m.b.t. uw pensioen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden.

In Mijn Pensioencijfers ziet u ook:

2. Uniform Pensioenoverzicht

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) is een persoonlijk overzicht van uw pensioen bij het pensioenfonds. Pensioenfondsen zijn verplicht om u dit pensioenoverzicht eens in de 5 jaar toe te sturen. In het pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen er is voor u en uw eventuele nabestaanden bij het fonds.

Het pensioenoverzicht staat ook op Mijn Pensioencijfers.

3. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • uw AOW-pensioen van de overheid
  • hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar
  • wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt

Lees ook de veelgestelde vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl.

4. Pensioenschets

Hebt u aan de hand van de bovenstaande opties een beeld van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u ook checken of dat straks voldoende is. Log in bij Mijn Pensioencijfers. Klik in het linker menu op de button Pensioenschets. In de Pensioenschets kunt  u snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samenstellen aan de hand van uw eigen wensen.

Vragen?

Is uw pensioen bij ons niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met ons. Wij kennen alle details van uw pensioenregeling en helpen u graag.