Hoeveel krijgt u?

Doe de pensioencheck

U wilt natuurlijk weten hoeveel pensioen u hebt opgebouwd. Er zijn 5 manieren om uw pensioen zelf te checken:

1. Inloggen in Mijn Pensioencijfers

Mijn Pensioencijfers is een online omgeving waarin u uw pensioen bij ons fonds kunt checken en zelf wijzigingen m.b.t. uw pensioen kunt doorvoeren. U logt in met uw DigiD. In Mijn Pensioencijfers ziet u in één oogopslag wat u aan pensioen hebt opgebouwd bij ons. Voor uzelf en voor uw eventuele nabestaanden.

In Mijn Pensioencijfers ziet u ook:

  • de persoonlijke gegevens van u en uw eventuele partner
  • het e-mailadres waarop wij u pensioeninformatie sturen (tenzij u hebt aangegeven dat u liever uw pensioeninformatie op papier ontvangt)
  • uw persoonlijke pensioencijfers (in bruto bedragen)
  • uw Uniform PensioenoverzichtDit is uw persoonlijke pensioenoverzicht dat u jaarlijks van het pensioenfonds ontvangt. (lees de veelgestelde vragen)
  • Mijn Pensioenplan; hier ziet u wat er gebeurt als u uw pensioen op maat maakt (lees de veelgestelde vragen)
  • de Pensioenschets; een tool in spelvorm waarmee u snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samenstelt om te zien of uw pensioen voldoende is.

2. Uniform Pensioenoverzicht

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) is een persoonlijk overzicht van uw pensioen bij het pensioenfonds. Pensioenfondsen zijn verplicht om u dit pensioenoverzicht eens in de 5 jaar toe te sturen. In het pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen er is voor u en uw eventuele nabestaanden bij het fonds.

Het pensioenoverzicht staat ook jaarlijks op Mijn Pensioencijfers.

3. Mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken

Voor een totaaloverzicht van uw pensioen gaat u naar www.mijnpensioenoverzicht.nl. U logt in met uw DigiD. Daarna ziet u in één oogopslag:

  • Uw AOW-pensioen van de overheid.
  • Hoeveel pensioen u hebt opgebouwd en bij welk pensioenfonds of -verzekeraar.
  • Een inschatting van uw pensioen als het mee- of tegenzit.
  • Wat uw nabestaanden krijgen als u overlijdt.

Lees ook de veelgestelde vragen over Mijnpensioenoverzicht.nl.

4. Mijn Pensioenplan en Pensioenschets

Hebt u aan de hand van de bovenstaande opties een beeld van uw inkomsten na uw pensioen? Dan kunt u ook checken of dat straks voldoende is. Log in bij Mijn PensioencijfersDaar hebt u vervolgens twee opties om antwoord te vinden op deze vraag:

1. U klikt in het menu op Mijn Pensioenplan

In Mijn Pensioenplan ziet u de belangrijkste gegevens over uw pensioen bij ons fonds. Als u met pensioen gaat, kunt u kiezen om uw pensioen op maat te maken. Deze keuzes hebben invloed op de hoogte van uw pensioen. Deze effecten kunt u nauwkeurig berekenen en met elkaar vergelijken in Mijn Pensioenplan.

2. U klikt in het menu op de button Pensioenschets

In de Pensioenschets kunt u snel en eenvoudig uw toekomstige huishoudboekje samenstellen aan de hand van uw eigen wensen. Hierbij gaat het om een inschatting of uw pensioen straks voor u voldoende is.

5. Snel uw pensioen checken met de Pensioenchecker

Even snel en makkelijk uw pensioen checken, net zoals uw banksaldo. Dat is het doel van de Pensioenchecker app. De Pensioenchecker laat u overzichtelijk zien hoeveel pensioen u krijgt, wanneer u met pensioen kunt, wat extra sparen doet voor uw pensioen en of u eerder kunt stoppen met werken. U logt in met uw DigiD. Dit kan nog niet met de DigiD-App. Houd daarom uw inloggegevens van uw DigiD bij de hand. Lees meer op de website van de Pensioenchecker.

Vragen?

Is uw pensioen bij ons niet helemaal duidelijk of hebt u andere vragen over uw pensioen? Neem dan contact op met ons. Wij kennen alle details van uw pensioenregeling en helpen u graag.