Pensioen op maat

Eerst meer pensioen, daarna minder

Wilt u de eerste jaren van uw pensioen meer te besteden hebben? Dan kunt u in het begin een hoger ouderdomspensioen ontvangen. U kunt kiezen uit een periode van 5 of 10 jaar. De periode daarna ontvangt u minder pensioen.

De hoogte van uw pensioen mag u niet zelf bepalen. Hiervoor is een standaard verhouding vastgesteld van 100:75 (hoog/laag). In de lage periode ontvangt u dan een pensioen van 75% van het pensioen dat u in de hoge periode ontvangt.

Stopt u voor het bereiken van uw AOW-leeftijd met werken? Dan is het mogelijk het gemis van de AOW-uitkering te compenseren uit uw pensioen. Hierbij moet u rekening houden met een totale periode van 5 of 10 jaar. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Wat moet u doen?

Geef aan ons door dat u eerst meer pensioen wilt ontvangen. Doe dit Doe dit vanaf 6 maanden en uiterlijk 1 maand voordat u met pensioen wilt gaan via Mijn Pensioenplan. U vindt Mijn Pensioenplan bij Mijn Pensioencijfers.

Wat kunt u doen?

Voordat u een besluit neemt, is het verstandig om te controleren wanneer uw AOW-pensioenOp grond van deze wet ontvangt u vanaf een bepaalde leeftijd een ouderdomspensioen van de overheid. ingaat.

Wat kunt u nog meer kiezen?