Nieuws

Handige online tools voor uw pensioen

Wilt u inzicht krijgen in uw pensioen, maar raakt u de weg kwijt in alle mogelijkheden die er zijn? We leggen kort de verschillen uit, zodat u snel op weg kunt!

Mijnpensioenoverzicht: voor een totaaloverzicht

Mijnpensioenoverzicht.nl is de nationale pensioenwebsite van Nederland. Daarop vindt u informatie over het opgebouwde pensioen via verschillende werkgevers en uw AOW. Ook het pensioen van ons fonds staat daar bij. Pensioen dat u zelf bijspaart (lijfrente of banksparen) staat hier niet bij.

Mijn Pensioencijfers: voor inzicht in uw pensioen bij ons fonds

Mijn Pensioencijfers biedt inzicht in uw pensioen bij ons fonds. U vindt hier de belangrijkste correspondentie over uw pensioen, zoals de jaaropgave en het Uniform Pensioenoverzicht. Daarnaast kunt u in Mijn Pensioencijfers direct met ons online uw pensioenzaken regelen. Denk aan het doorgeven van uw (nieuwe) e-mailadres of het aanmelden van uw partner.

Pensioenplanner: voor inzicht in de gevolgen van keuzes

De Pensioenplanner is een rekentool. Deze rekent voor u snel en makkelijk door welke gevolgen bepaalde keuzes hebben voor de hoogte van uw pensioen. Wilt u eerder met pensioen? Of wilt u een deel van het pensioen voor uzelf ruilen voor extra pensioen voor uw partner? In de Pensioenplanner ziet u wat de financiële uitkomsten daarvan zijn. De Pensioenplanner is toegankelijk via Mijn Pensioencijfers.

Pensioenschets: voor inzicht in uw uitgaven straks

Met de Pensioenschets vult u in hoe uw toekomstige huishoudboekje eruit kan gaan zien. Gaat u reizen? Hebt u een auto voor de deur? Huurt of koopt u uw woning? Met dit spel ziet u in één keer of het pensioen dat u opbouwt genoeg is om later al uw plannen uit te voeren.

De Pensioenchecker App: snel uw pensioen checken

Even snel en makkelijk uw pensioen checken, net zoals uw banksaldo. Dat is het doel van de Pensioenchecker app. De Pensioenchecker laat u heel overzichtelijk zien:
1. hoeveel pensioen u krijgt.
2. wanneer u met pensioen kunt.
3. wat extra sparen doet voor uw pensioen en
4. of u eerder kunt stoppen met werken.
U kunt de app gratis downloaden.

Hoe logt u in?

Handig: u logt bij al deze mogelijkheden veilig in met uw DigiD.