Nieuws

Compliment voor ons MVB-beleid!

‘Maatschappelijk verantwoord beleggen blijft voor ons fonds vanzelfsprekend’

Ons fonds houdt rekening met de invloed van zijn beleggingen op de maatschappij. We noemen dit maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB). Daar zijn wij al jaren mee bezig. Al in 2008 ondertekende ons fonds de Principes voor Verantwoord Beleggen. Tien jaar later volgden de afspraken in het convenant voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (IMVB). Hierbij werken pensioenfondsen, overheden, vakbonden en andere maatschappelijke organisaties samen.

De IMVB-commissie onderzoekt elk jaar of alle partijen zich nog steeds aan de afspraken houden. Maar ook hoe zij met hun beleggingen een positieve bijdrage aan de wereld leveren. Ons fonds kwam dit jaar bijzonder goed uit de bus. IMVB wil ons beleid zelfs als voorbeeld gebruiken voor de andere aangesloten organisaties. Dat vinden wij een mooi compliment!

Samen met onze vermogensbeheerder

‘We zijn hier inderdaad heel blij mee’, zegt bestuurslid Ilse van Eekelen. ‘Maar het is niet de reden dat we dit doen. Maatschappelijk verantwoord beleggen is voor ons fonds echt vanzelfsprekend. Dat was zo, en dat blijft zo. We richten ons daarbij vooral op klimaatverandering, mensenrechten en eerlijke beloning. We gaan met bedrijven in gesprek om hun beleid te veranderen.

Dat doen we natuurlijk niet alleen. Vermogensbeheerder MN speelt hier ook een belangrijke rol bij. Samen kijken we hoe ons beleid de wereld kan beïnvloeden. En wat de invloed van de wereld is op ons beleid. Het compliment dat wij kregen is dus zeker ook bedoeld voor onze vermogensbeheerder!’