Nieuws

Nieuwe baan! Wat doet u met uw pensioen?

Een nieuwe baan betekent niet altijd ook een nieuw pensioenfonds. Als u bij hetzelfde pensioenfonds blijft, hoeft u verder niets te doen. Uw pensioenopbouw loopt gewoon door, op basis van uw nieuwe salaris. Maar het is ook mogelijk dat u bij een ander fonds, verzekeraar of premie pensioeninstelling pensioen gaat opbouwen. En dan moet u wel even opletten.

Gaat u pensioen opbouwen in een ander pensioenfonds?

  • U kunt het pensioen dat u al opbouwde meenemen naar uw nieuwe pensioenuitvoerder. Dit heet waardeoverdracht. Waardeoverdracht kan voor u gunstig zijn, maar soms is het dat niet. Dat hangt namelijk van meerdere dingen af. En is dus heel persoonlijk. Een financieel adviseur kan u hierbij helpen.
  • Als u samenwoont zonder huwelijk, geregistreerd partnerschap of samenlevingscontract dan is een partnerpensioen niet vanzelfsprekend. Kijk wat de voorwaarden van uw nieuwe pensioenuitvoerder zijn rondom het partnerpensioen.

Lees wat er gebeurt als u bij een ander fonds pensioen gaat opbouwen .

Tips:

  • Kijk op Mijn Pensioencijfers om te zien hoeveel pensioen u bij ons fonds hebt opgebouwd.
  • Op mijnpensioenoverzicht.nl ziet u wat u in totaal aan pensioen hebt opgebouwd, bij ons én bij eventuele andere pensioenfondsen.
  • Check of u uw partner moet aanmelden bij uw nieuwe pensioenuitvoerder.