Nieuws

Bekijk hoeveel pensioen u bij ons fonds hebt

U ontvangt één keer per jaar een persoonlijk overzicht van uw opgebouwde pensioen bij ons fonds. Dat is het UPO (Uniform Pensioenoverzicht). Vorig week ontving u een bericht van ons: uw UPO staat voor u klaar op Mijn Pensioencijfers.

Controleer of alles klopt

Op het UPO ziet u hoeveel pensioen u bij ons fonds hebt opgebouwd. Maar ook op hoeveel pensioen u straks waarschijnlijk uitkomt als u bij ons pensioen blijft opbouwen. En wat er voor uw partner is geregeld.

Controleer daarom goed of de juiste partner op het overzicht staat. Kijk ook of de bedragen in lijn zijn met het UPO dat u vorig jaar van ons ontving. Normaal gesproken hebt u nu méér pensioen opgebouwd dan vorig jaar. Kijk verder of het salaris dat op uw UPO staat klopt.

Kijk of uw pensioen straks genoeg is

Bedenk voor uzelf of uw pensioen voor u voldoende is. Vergelijk bijvoorbeeld uw pensioen met uw huidige inkomen. Of vergelijk het met de uitgaven die u verwacht als u met pensioen bent. De Pensioenschets helpt u hierbij.

Bent al plannen aan het maken voor uw pensioen? Misschien wilt u éérder stoppen met werken. Dat moet dan wel financieel haalbaar zijn. Want hoe eerder u met pensioen gaat, hoe lager het bedrag dat u elke maand van ons fonds krijgt. Hou daar dus rekening mee. In Mijn Pensioenplan kunt u zien wat de financiële gevolgen zijn van de keuzes die u rond uw pensioen kunt maken.

Kijk op de website als u een vraag hebt

We kunnen ons voorstellen dat u een vraag hebt over uw UPO. Kijk dan eerst even op onze website. Daar vindt u waarschijnlijk het antwoord op uw vraag. Vindt u het antwoord niet? Neem dan contact met ons op!