Nieuws

Hoe duurzaam belegt ons fonds?

Grote pensioenfondsen stopten afgelopen zomer met beleggen in fossiele brandstoffen. Een duidelijk signaal. Maar ook een logisch gevolg van een trend die we al enige tijd zien. Want duurzaamheid staat al langer hoog op de agenda bij veel pensioenfondsen. Dus er wordt ook kritisch naar de eigen beleggingen gekeken. Kan dat niet wat duurzamer? En gelijk daar achteraan: wat is dan het effect op het rendement van onze beleggingen?

Om met dat laatste te beginnen: uit onderzoek blijkt dat duurzaam - of duurzamer - beleggen geen negatieve gevolgen hoeft te hebben voor het behaalde rendement. Goed nieuws voor ons fonds, maar ook voor u natuurlijk. Want het vermogen waar ons fonds mee belegt is uiteindelijk bedoeld voor uw pensioen. We moeten wel beleggen, want alleen met de ingelegde premie’s is er niet genoeg geld om alle pensioenen te kunnen blijven betalen.

Duurzaam produceren heeft echt de toekomst. En beleggen in duurzame producten dus ook. Ons fonds is daar al langer mee bezig. Wij hebben zelfs een apart beleid, waarin we aangeven hoe we (nog) duurzamer kunnen beleggen. Maar ook hoe we bedrijven aansporen hun niet zo duurzame beleid aan te passen.

Wat kunt u doen?

Vindt u het leuk om meer over onze duurzame beleggingen te weten? Lees dan ons duurzame beleggingsbeleid.

Vragen?

Met vragen over onze beleggingen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.