Nieuws

Financiële positie in juni iets verbeterd

Onze financiële positie is in juni opnieuw iets verbeterd. Dat is te zien aan onze actuele dekkingsgraad.

Onze dekkingsgraden blijven echter op een te laag niveau.

  • De actuele dekkingsgraad steeg licht van 86,8% naar 87,5%.
  • De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, daalde van 93,0% naar 92,2%.

Ons fonds is financieel gezond als de beleidsdekkingsgraad ongeveer 120% is.

Wat is er aan de hand?

De financiële markten zijn momenteel erg onrustig. Dat komt onder andere door de coronacrisis. Hierdoor is niet te zeggen hoe de financiële situatie zich nu verder ontwikkelt. Het bestuur volgt de ontwikkelingen op de voet en benadrukt dat ons fonds belegt voor de lange termijn en zorgvuldig beslissingen neemt. De afgelopen maand werden onze beleggingen meer waard. Daardoor steeg onze actuele dekkingsgraad.

Wat betekent dit voor uw pensioen?

Op dit moment verandert er niets aan uw pensioen. Pensioengerechtigden krijgen hun pensioen gewoon uitgekeerd. Aan de opgebouwde pensioenen verandert er nu ook niets.
Gaat u uit dienst? Of bent u net in dienst? Dat is er nu wel iets anders. U kunt uw pensioen tijdelijk niet meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds. Omdat ons fonds een beleidsdekkingsgraad heeft onder de 100%, mogen we tijdelijk niet meewerken aan waardeoverdrachten.

Eind dit jaar maken we de balans op

Het kan wel zijn dat er aan het einde van het jaar iets aan uw pensioen verandert. Minister Koolmees heeft beloofd dat pensioenfondsen met een dekkingsgraad van 90% of lager hun pensioenen niet hoeven te verlagen. Onze actuele dekkingsgraad ligt daar op dit moment onder. Belangrijk meetpunt is de laatste dag van het jaar. Het is nu nog niet te zeggen hoe we er op 31 december 2020 financieel voor staan. We kunnen een verlaging per 1 januari 2021 helaas niet uitsluiten.

Meer informatie

Bekijk de ontwikkelingen van onze financiële situatie in deze grafiek. Hier leest u ook meer achtergrondinformatie en uitleg over onze financiële positie en onze dekkingsgraden.

Bron: Bestuur