De overstap naar de nieuwe regeling

  • Is de overstap erg duur?

    Ja, de overstap is duur. Er moet veel geregeld worden om de overstap op een goede manier uit te voeren. Zo moeten de computersystemen worden vernieuwd om de nieuwe regeling te kunnen uitvoeren. Dit is niet alleen voor Pensioenfonds MITT zo, maar alle pensioenfondsen in Nederland krijgen hiermee te maken. We doen natuurlijk wel ons best om de kosten voor de overstap zo laag mogelijk te houden.

  • Wanneer gaat de nieuwe pensioenregeling in voor Pensioenfonds MITT?

    We zijn van plan om op 1 april 2026 over te gaan op de nieuwe regeling.

  • Wat is een transitieplan?

    In het transitieplan staan de afspraken die de sociale partners (werkgevers en vakbonden) hebben gemaakt voor de nieuwe pensioenregeling. We hebben een samenvatting gemaakt van het transitieplan, zodat u snel kunt zien wat de belangrijkste kenmerken van de nieuwe pensioenregeling zijn. Lees meer over het transitieplan en de samenvatting.

  • Wat is het implementatieplan?

    Op basis van het transitieplan wordt het implementatieplan opgesteld. Daarin komt te staan hoe we ervoor zorgen dat we de afspraken van de sociale partners kunnen uitvoeren vanaf 1 april 2026. Denk aan het aanpassen van de administratie en de IT-systemen. En hoe we ervoor zorgen dat alle gegevens die we overzetten, compleet en juist zijn. Ook komt in het plan te staan hoe we de opgebouwde pensioenen omzetten naar de nieuwe regeling. Lees het implementatieplan hier.

  • Hoe weet ik zeker dat jullie tijdens en na de overstap goed met mijn gegevens omgaan?

    Bij de overstap naar de nieuwe pensioenregeling is het belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met de gegevens van alle deelnemers. Daar hebben wij ook spelregels voor opgesteld. We controleren voor, tijdens en na de overstap of deze gegevens goed zijn. Ook interne (Verantwoordingsorgaan en Raad van Toezicht) en externe (De Nederlandsche Bank en AFM) toezichthouders kijken hier bij mee.