Nieuws

Veranderingen in het pensioenreglement

Per 1 januari 2024 veranderde het pensioenreglement. Werknemers bouwen al pensioen op vanaf 18 jaar. Ook pasten we de gegevens aan waarmee wij de hoogte van uw pensioen berekenen.

Het bestuur past elk jaar het pensioenreglement aan. We zetten de veranderingen van 2024 voor u op een rijtje.

Pensioenopbouw voor werknemers vanaf 18 jaar

Werknemers bouwen vanaf 18 jaar pensioen op. Dit was eerder pas vanaf 21 jaar. Een werknemer van 18 jaar of ouder bouwt pensioen op als zijn bruto jaarsalaris hoger is dan de pensioengrondslag. De pensioengrondslag is het bruto jaarsalaris minus de franchise (2024: €17.896).

Werknemers met een bruto jaarsalaris onder de franchise blijven wel verzekerd voor het nabestaandenpensioen. De verlaging van de toetredingsleeftijd naar 18 jaar is op diverse plaatsen in het pensioenreglement aangepast.

Wijziging gegevens berekening pensioen

Elk jaar veranderen de gegevens waarmee wij de hoogte van uw pensioen berekenen. Denk bijvoorbeeld aan de rente en de (reken)factoren. Ook wanneer u zelf pensioenkeuzes maakt. Bijvoorbeeld als u eerder of later met pensioen wil gaan of eerst een hoger en daarna een lager pensioenbedrag wil ontvangen.

Soepelere belastingregels

De belastingdienst versoepelde een paar regels:

  • Vervroegen van het pensioen tot maximaal 10 jaar voor de AOW-leeftijd. Voorheen was dit maximaal 5 jaar voor de AOW-leeftijd.
  • Vrijwillige voortzetting mag nu ook in de 3 jaar voor de AOW-leeftijd. Voorheen mocht dit niet.

Ook deze wijzigingen zijn verwerkt in het pensioenreglement.

Vragen?

Veel informatie vindt u op onze website. Een overzicht van uw pensioen bij ons fonds ziet u in Mijn Pensioencijfers. Met vragen over uw pensioen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag.