Nieuws

Inloggen op Mijn Pensioencijfers is veranderd

Het is belangrijk dat uw digitale gegevens goed beveiligd zijn. Daaraan stelt ook de overheid steeds hogere eisen.

Daarom verandert vanaf 1 januari 2019 de manier van inloggen op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Mijn Pensioencijfers is dé plek waar u al uw pensioengegevens bij ons fonds kunt inzien en zelf uw pensioenzaken kunt regelen.

Verandering geldt voor alle publieke online diensten

De nieuwe manier van inloggen geldt niet alleen voor Mijn Pensioencijfers, maar ook voor andere publieke online diensten, bijvoorbeeld van de Belastingdienst, gemeenten en zorgverzekeraars.

DigiD: inloggen in 2 stappen

Woont u in Nederland (of hebt u een Nederlands paspoort) en beschikt u over DigiD? Dan logt u straks in 2 stappen in. Met uw gebruikersnaam/wachtwoord en een tweede controle. Dit ziet er zo uit:

undefined

U kiest zelf hoe die tweede controle plaatsvindt:

1. Een controle via sms

U ontvangt dan per sms een code. Ook als u geen mobiele telefoon hebt, kunt u gebruikmaken van deze sms-functie. U kunt namelijk een gesproken sms-bericht op uw vaste telefoonnummer ontvangen. In Mijn DigiD kunt u deze functie instellen.

2. Inloggen met de DigiD app

Deze app downloadt u op uw smartphone of tablet. Hoe dit werkt, ziet u in deze video.

Inloggen met een Europese elektronische identiteit (eIDAS) 

  • Hebt u de Duitse nationaliteit, woont u buiten Nederland en kunt u geen DigiD aanvragen? Dan kunt u in de loop van 2019 veiliger inloggen met eIDAS.
  • Hebt u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Duitse? Dan kunt u gewoon blijven inloggen met uw klantnummer en wachtwoord.

Zodra de nieuwe inlogknop beschikbaar is, verandert de presentatie van het inlogscherm voor Mijn Pensioencijfers.

Veilig en wel

Wij zien u graag -veilig en wel- op Mijn Pensioencijfers. Hebt u hierover vragen? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers helpen u graag.