Nieuws

Uw pensioenbedragen in online tools

Online kunt u uw pensioen checken in Mijn Pensioencijfers (de beveiligde omgeving van onze website) en op de landelijke pensioenwebsite www.mijnpensioenoverzicht.nl. U ziet niet altijd dezelfde bedragen op beide sites. Hoe zit dat?

Bruto of netto

Checkt u uw pensioen online? Dan ziet u soms een bruto bedrag en soms een netto bedrag. Ons fonds gaat alleen over uw bruto pensioen dat u hebt opgebouwd bij ons fonds. Dat is het bedrag dat u ziet op Mijn Pensioencijfers. Wat uw netto pensioen ongeveer is, hangt af van de belastingregels. Deze veranderen vaak in de loop van de tijd. Dus het netto bedrag dat u straks krijgt, is altijd een schatting. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl ziet u nettobedragen. Hierbij is naast het pensioen van Bpf MITT, ook de AOW van de overheid meegenomen en pensioen dat u elders hebt opgebouwd.

Wel of geen loonheffingskorting

Elke Nederlander krijgt korting op de belasting die hij over zijn inkomen moet betalen. Dit heet de loonheffingskorting. Dat betekent dat u minder belasting betaalt en netto meer overhoudt. Deze korting mag u op één inkomen toepassen. Krijgt u:

  • AOW van de overheid én
  • pensioen van een pensioenfonds?

Dan mag u deze loonheffingskorting maar op één van beide laten toepassen. Op www.mijnpensioenoverzicht.nl is wel rekening gehouden met de loonheffingskorting en op Mijn Pensioencijfers niet. Daardoor wijken de netto bedragen af die u in beide online overzichten ziet.

Wel of geen prijsstijgingen

Een andere reden waarom de bedragen afwijken heeft te maken met de algemene prijsstijgingen. Normaal gesproken stijgen de prijzen. U kunt daarom nu met € 100 meer kopen dan in de toekomst:

  • In de bedragen die u ziet op www.mijnpensioenoverzicht.nl is hiermee rekening gehouden. De bedragen die (ver) in de toekomst liggen zijn daarom verlaagd.
  • In de bedragen die u ziet in Mijn Pensioencijfers is hiermee geen rekening gehouden.

Meer weten?

Hebt u vragen over uw pensioen? Check de veelgestelde vragen. Staat uw antwoord er niet bij? Stel uw vraag aan ons fonds. Onze medewerkers helpen u graag.