Nieuws

Check ‘m online: geldwijzer voor nabestaanden

Als uw partner overlijdt kan dat grote financiële gevolgen hebben voor u en uw eventuele kinderen. Behalve het verdriet om het verlies van uw partner, hebt u misschien ook te maken met minder inkomen en extra uitgaven. Wat is er dan geregeld? En wat kunt u zelf doen?

Inkomen voor nabestaanden

Er zijn verschillende regelingen voor nabestaanden:

  • Misschien krijgt u van de overheid een Anw-uitkering, bijvoorbeeld als u jonge kinderen hebt of minimaal 45% arbeidsongeschikt bent.
  • Via de pensioenregeling van uw partner hebt u misschien recht op een partnerpensioen. Dat verschilt per pensioenfonds.
  • U kunt ook zelf een verzekering afsluiten.

Wat is er voor u geregeld?

Wijzer in Geldzaken heeft samen met het Nibud en de Sociale Verzekeringsbank een online tool gemaakt voor nabestaanden: de Geldwijzer Nabestaanden. Daarin kunt u makkelijk checken wat er geregeld is als u er alleen voor komt te staan. Ook ziet u waar u meer informatie vindt om alles goed te regelen.

En voor uw partner?

Wilt u weten wat er voor uw partner geregeld is als u zelf komt te overlijden? Check op onze website de informatie bij overlijden. Persoonlijke pensioenbedragen vindt u in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers. Hebt u vragen? Neem dan contact op. Onze medewerkers helpen u graag.

Bron: Nibud