Nieuws

Pensioen meenemen weer mogelijk

Het is weer mogelijk om uw pensioen mee te nemen als u van baan verandert. Dat komt door de verbetering van onze financiële positie.

Ons pensioenfonds kan weer meewerken aan waardeoverdracht. Dat betekent dat:

  1. u uw pensioen kan meenemen naar uw nieuwe pensioenfonds als u een nieuwe baan krijgt
  2. nieuwe werknemers het pensioen dat ze ergens anders hebben opgebouwd, mee kunnen nemen naar ons fond

Verbetering financiële positie

De financiële positie van ons fonds is verbetert. Onze beleidsdekkingsgraad is gestegen tot boven de 100%. De beleidsdekkingsgraad geeft de verhouding aan tussen het kapitaal dat het pensioenfonds nodig heeft om nu en in de toekomst alle opgebouwde pensioenen uit te kunnen betalen en het kapitaal dat het pensioenfonds bezit. Bij een beleidsdekkingsgraad van 100% heeft het pensioenfonds voor elke euro die het uitkeert aan pensioen, € 1 aan vermogen.

Is de beleidsdekkingsgraad 100% of lager? Dan mag een pensioenfonds aanvragen van deelnemers om hun pensioen mee te nemen tijdelijk niet in behandeling nemen. Dat is zo geregeld in de Pensioenwet. Deelnemers kunnen de aanvraag wel indienen. Hij wordt alleen pas weer in behandeling genomen als de beleidsdekkingsgraad boven de 100% ligt. Dat nu het geval.

Wat moet ik doen?

Hebt u een aanvraag ingediend om uw pensioen mee te nemen? Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt automatisch bericht. Wilt u weten of het meenemen van uw pensioen een goed idee is? Bekijk dan de Pensioenvergelijker. Hiermee kunt u uw oude en nieuwe pensioenregeling vergelijken. Het deel over onze pensioenregeling hebben wij voor u al ingevuld.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of hebt u een vraag over het meenemen van uw pensioen? Kijk op deze website bij Andere baan. U kunt ook contact opnemen met ons fonds.