Nieuws

Mogelijke verlaging van de pensioenen in 2017

Veel pensioenfondsen hebben het financieel zwaar. Ook de financiële positie van Bpf MITT is zorgelijk. 

Veel pensioenfondsen hebben het financieel zwaar. De belangrijkste oorzaak is de lage rente. Want bij een lage rente moet een fonds meer geld opzij zetten om aan de toekomstige verplichtingen te kunnen voldoen. Ook de financiële positie van Bpf MITT is zorgelijk. De beleidsdekkingsgraad is gedaald naar 95,4% (eind mei 2016).

Voorzitter Colette Hofman: ”Als de dekkingsgraad niet verbetert, dan bestaat de kans dat we in 2017 de pensioenen moeten verlagen. Dat zou erg vervelend zijn. Ook omdat Bpf MITT de afgelopen jaren de pensioenen niet heeft kunnen verhogen." In 2015 was de financiële positie niet goed genoeg en is een herstelplan ingediend bij de toezichthouder. 

Nieuw herstelplan begin 2017
In het herstelplan staat welke maatregelen Bpf MITT wil nemen om zijn financiële positie te verbeteren. Maatregelen zoals het niet verhogen van de pensioenen heeft Bpf MITT al ingezet. Het verlagen van de pensioenen ziet het bestuur als een uiterste redmiddel.
In 2016 is deze ingrijpende maatregel niet nodig, maar de kans wordt groter dat Bpf MITT in 2017 moet verlagen. Dit zal pas definitief blijken uit het nieuwe herstelplan dat het fonds begin 2017 opstelt. Het wel of niet verlagen wordt gebaseerd op de financiële situatie eind 2016 en hangt nauw samen met de economische ontwikkelingen. 

Meer informatie? 
Wilt u meer weten over de financiele positie? Bekijk de actuele dekkingsgraad of lees meer over het herstelplan.