Pensioenfonds Textielverzorging is nu bij Bpf MITT

Werknemers

De belangrijkste veranderingen

  • Bij Bpf MITT kunt u met 67 jaar met pensioen. Dat was vanaf 1 januari 2015 ook bij Bpf TV de pensioenleeftijd. Hier is dus niets aan veranderd. U mag ook eerder stoppen met werken. Of juist langer doorwerken. De meeste mensen gaan met pensioen op de AOW-leeftijd. U krijgt 6 maanden voor uw AOW-leeftijd een brief van Bpf MITT. In deze brief vraagt Bpf MITT hoe en wanneer u met pensioen wilt.
  • Het opbouwpercentage is omhoog gegaan. Van 1,52% bij Bpf Textielverzorging naar 1,60% bij Bpf MITT.
  • Over een deel van het salaris bouwt u geen pensioen op. U krijgt namelijk straks ook een AOW-uitkering. Bij Bpf Textielverzorging was dit bedrag € 13.337,-. Bij Bpf MITT is dit bedrag € 14.953,- (2017).
  • Bij Bpf Textielverzorging bouwde u pensioen op over een salaris van maximaal € 50.749,-. Bij Bpf MITT ligt dat bedrag hoger. Bij Bpf MITT bouwt u pensioen op tot een salaris van € 103.317,- (2017). U betaalt dan ook pensioenpremie over het bedrag dat u meer verdient. Heeft uw werkgever een aanvullende pensioenregeling getroffen, dan kan hij voor u een verzoek tot vrijstelling indienen.
  • Het pensioen dat u in het verleden hebt opgebouwd bij Bpf Textielverzorging is meegenomen naar Bpf MITT. Hiervoor hoeft u geen verzoek in te dienen.

Meer informatie

  • Hebt u vragen? We hebben voor u enkele veelgestelde vragen op een rijtje gezet.
  • Of bent u op zoek naar informatie over Bpf Textielverzorging? Ga dan naar www.pensioentextielverzorging.nl. Deze website is tot eind 2016 beschikbaar.
  • Bent u op zoek naar meer informatie over de pensioenregeling van Bpf MITT? Dat treft u aan op deze website. Ook kunt u het pensioenreglement raadplegen.

U kunt op deze website nog niet inloggen op Mijn Pensioencijfers. Want op dit moment werkt Bpf MITT aan het invoeren van de administratie van Bpf Textielverzorging. Dat moet natuurlijk zorgvuldig gebeuren. Zodra dat gereed is, ontvangt u het eerste pensioenoverzicht van Bpf MITT en zijn uw gegevens beschikbaar in Mijn Pensioencijfers.