De coronacrisis en jouw pensioenfonds

Informatie voor (oud-)werknemers en gepensioneerden

Ons fonds volgt de ontwikkelingen in de sector en de vragen die u stelt op de voet. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en maatregelen die wij nemen.

U kunt op ons rekenen

Onze dienstverlening aan u gaat gewoon door, zoals u van ons gewend bent. Door ‘corona’ regelen we achter de schermen sommige zaken net wat anders. Maar daar merkt u hopelijk zo weinig mogelijk van.

Hebt u een dringende vraag? Gebruik dan ons contactformulier. Wilt u iets aan ons doorgeven? Bijvoorbeeld de naam van de partner waarmee u samenwoont, een scheiding doorgeven of een e-mailadres wijzigen? Log in op de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers en regel het direct online. U krijgt zo snel mogelijk antwoord. Misschien moet u iets langer wachten dan u gewend bent. Maar onze klantenservice staat voor u klaar.

De opbouw van uw pensioen gaat door

De overheid probeert met de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) te voorkomen dat werknemers hun baan en inkomen kwijtraken door de coronacrisis. Als uw bedrijf gebruik maakt van de NOW-maatregel, dan blijft u bij uw bedrijf in dienst. U behoudt uw salaris van uw werkgever. Over dit salaris bouwt u pensioen op. Ook als u door ‘corona’ bijvoorbeeld niet of minder kunt werken. Dus de opbouw van uw pensioen gaat door. 

Ontvangt u pensioen? De betaling gaat door

Onze uitvoerder AZL keert de pensioenen elke maand gewoon op tijd uit. Zoals u dat gewend bent. Dit zijn de betaaldata.